Onze projecten
Onze eerste installatie werkt!

Ons eerste project is het dak van Melkveehouderij Willig, Hoogedijk 58 Katwoude. Nadat eigenaar Peter Willig in 2018 zijn dak beschikbaar had gesteld, zijn we deelnemers gaan werven. Toen begin 2019 voldoende deelnemers zich hadden aangemeld voor dit project, hebben we het project aanbesteed. Najaar 2019 heeft Smit Elektra de installatie van 320 zonnepanelen gerealiseerd. Vanaf eind november 2019 draait de installatie als een zonnetje!

Gerealiseerd met dit project: Katwoude Melkveehouderij Willig
Totale productie sinds 28-11-2019: 56.461 kWh
Totale CO2 besparing sinds 28-11-2019: 31.053 kg

Ondertussen bereiden we ons volgende project voor. Drie kandidaten met een groot dak – twee boerderijen en een vereniging – hebben zich aangemeld als geïnteresseerde om hun dak beschikbaar te stellen. Van twee daarvan onderzoeken we op dit moment de haalbaarheid.

Alle inwoners van Edam-Volendam (mits binnen de postcodegebieden) kunnen meedoen. Je kunt in de projecten van de coöperatie participeren door de zonnestroom installatie mede te financieren. Deze installatie wordt opgedeeld in certificaten van 250 kWh. Je krijgt dan gedurende tenminste 15 jaar een forse korting op je energierekening én een opbrengst uit de verkoop van de stroom door de coöperatie. Dit noemt men de postcoderoos regeling (zie voor uitleg: postcoderoos).

Voor onze volgende projecten hebben zich al 40 nieuwe deelnemers ingeschreven, maar er is nog volop ruimte, dus meld je aan! Aanmelding is voorlopig vrijblijvend: zodra er voldoende deelnemers zijn, organiseren we een informatiebijeenkomst. Na beantwoording van al je vragen kun je dan alsnog beslissen of je meedoet. Pas als de nieuwe installatie is aanbesteed, krijgen de deelnemers de gevraagde certificaten tegen een definitieve prijs aangeboden. Pas dan beslis je definitief: na betaling ben je eigenaar van de aangekochte certificaten en deelnemer in het project.

Hoe werkt het