Onze projecten
Onze eerste installatie deze zomer al in werking.

Ons eerste project is het dak van Melkveehouderij Willig, Hoogedijk 58 Katwoude. Nadat eigenaar Peter Willig vorig jaar zijn dak beschikbaar had gesteld, zijn we deelnemers gaan werven. Inmiddels hebben zich voldoende deelnemers aangemeld voor dit project, en zijn we bezig met de realisering van de zonnestroominstallatie. Naar verwachting kan de installatie deze zomer al in werking worden gesteld, als netbeheerder Liander tijdig kan aansluiten.

Gerealiseerd met dit project: Katwoude Melkveehouderij Willig
Totale productie sinds 28-11-2019: 4.952 kWh
Totale CO2 besparing sinds 28-11-2019: 2.724 kg

Ondertussen bereiden we ons volgende project voor. Twee andere boerenbedrijven hebben zich aangemeld om hieraan deel te nemen, we zijn aan het onderzoeken met welk van de twee we beginnen. Alle inwoners van Edam-Volendam (mits binnen de postcodegebieden) kunnen meedoen. Je kunt in de projecten van de coöperatie participeren door de zonnestroom installatie mede te financieren. Deze installatie wordt opgedeeld in certificaten van 250 kWh. Je krijgt dan gedurende tenminste 15 jaar een forse korting op je energierekening én een opbrengst uit de verkoop van de stroom door de coöperatie. Dit noemt men de postcoderoos regeling (zie voor uitleg: postcoderoos).

Voor ons volgende project hebben zich al flink wat nieuwe deelnemers ingeschreven, maar er is nog volop ruimte, dus meld je aan! Aanmelding is voorlopig vrijblijvend: zodra er voldoende deelnemers zijn, organiseren we een informatiebijeenkomst. Na beantwoording van al je vragen kun je dan alsnog beslissen of je meedoet. Pas als de nieuwe installatie is aanbesteed, krijgen de deelnemers de gevraagde certificaten tegen een definitieve prijs aangeboden. Pas dan beslis je definitief: na betaling ben je eigenaar van de aangekochte certificaten en deelnemer in het project.

Hoe werkt het